Anima Festival 2017

24 05 Mar 17

Anima, het internationaal festival van de animatiefilm, vindt plaats van 24 februari tot 5 maart 2017 in Brussel (Flagey).
 
Naast de internationale competitie van langspeelfilms, de internationale en nationale competities voor kortfilms en studentenfilms, brengt het festival ook een focus op de animatiefilmproductie in Italië en in Portugal. Verder is er ook een festival met films in Virtual Reality,  installaties die gebruik maakt van mapping, motion capture en toegevoegde realiteit en de niet te missen Animeernacht. In het totaal staan er ongeveer 300 uitstekende animatiefilms om het programma die met zorg werden uitgekozen.

Tijdens de talrijke conferenties van Futuranima - de dagen voor professionals - laten tal van internationale gasten hun licht schijnen over de verschillende aspecten van de animatiefilm (regie, productie, distributie). Op het programma: een ontmoeting met Graham Annable van LAIKA, een gesprek met de Japanse onafhankelijke animatiekunstenaar Mirai Mizue, de ontleding van het scenario van Piano, de nieuwste kortfilm van Kaspar Jancis, een conferentie rond Thomas Rollus, artistiek directeur bij Ubisoft Montreal, een focus op de animatieafdeling van de Italiaanse filmschool Centro Sperimentale de Cinematografia, een panelgesprek met Felix Massie, Joost Jordens en Philipp Maas rond de realisatie van films in VR en een masterclass van Jericca Cleland (ex-Pixar) en nog veel meer!

Het volledige programma staat vanaf nu online: www.animafestival.be

© 2017 SABAM all rights reserved

Gebruiksvoorwaarden Privacy

SABAM Cultuur is een organisatie van SABAM

SABAM, Aarlenstraat 75-77 - 1040 Brussel - Tel: +02/286.82.11 - E-mail: contact@sabam.be - BTW: BE0402989270 - RPR Brussel